MENÜ

Flashgirls
Nevetünk, csillogunk, ezek mi vagyunk!
FLASHGIRLS

Más sütik

Szupergyors kakaós süti

Hozzávalók:

4 evőkanál liszt, 2 evőkanál tej, 3 evőkanál olaj, 2 evőkanál cukor,
2 evőkanál kakaópor, 1 tojás.

Elkészítés:

A lisztet a cukrot és a kakaóport egy kis tálba tesszük, összekeverjük. Majd ráütjük a tojást, hozzáadjuk a tejet és az olajat is.
Kevergetjük, amikor úgy gondoljuk , hogy már jó lesz akkor betesszük a mikróba 3 percre.

Jó étvágyat!

Nagyi diótortája

Hozzávalók

A tésztához: 6 tojás, 12 deka porcukor, 12 deka liszt 1 tasak sütőpor, 1 evőkanál rum, vagy pár csepp rumaroma, 30 deka dió.

A krémhez: 3 deci tej, 6 evőkanál liszt, 15 deka porcukor, 20 deka vaj, 1 evőkanál rum, vagy rumaroma, 25 deka dió, 1 csomag vaníliás cukor,

Díszítéshez: 20-30 ép, felezett dió és kevés őrölt dió a szóráshoz.

Elkészítés

A lisztbe keverünk 5 deka darált diót, fél csomag sütőport.  A sütőt előmelegítjük.  A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, a tojásfehérjét 1 csipet sóval kemény habbá verjük. Óvatosan összekeverjük a tojássárgáját a keményre vert habbal és kis adagokban hozzáadjuk a diós lisztet, majd egyenletesen összekeverjük. A nedves sütőporral kibélelt kerek tortaformába öntjük. Óvatosan belerázogatjuk, hogy szétterüljön. 190 fokon 25-30 percig sütjük, ha barnulni kezdene a teteje, takarjuk le fóliával. Ha a beleszúrt tűre nem ragad már a massza, kész a tortalapunk. Rácson hűljön. A krém készítése:  A tejet elkeverjük a liszttel, egy csipet sóval, és gőz fölött csomómentesre főzzük, kihűtjük. Közben a puha vajat krémesre keverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, majd a kihűlt krémhez keverjük. Beleforgatjuk az őrölt diót, a rumot, elkeverjük. A tortalapot három egyforma magasságú lapba vágjuk, megkenjük a krémmel, hogy a tetejére és az oldalára is jusson. A tetejét kirakjuk fél diókkal, és őrölt dióval is megszórhatjuk.

Puncs szelet

Hozzávalók:

3 db 3 tojásos piskótát sütünk (3 tojás, 3 kanál porcukor, 3 kanál liszt, sütőpor).

Töltelék:

1 csomag vaníliás pudingot 2,5 dl tejjel felfőzünk. 25 dkg Rama margarint és 25 dkg porcukrot a krémmel összekeverünk. Beleteszünk 1 rumaromát, 2 kanál lekvárt, apróra vágott meggyet, és 1 piskótát is belemorzsolunk. A másik piskótát lekvárral megkenjük, rátesszük a tölteléket, majd újra lekvárt kenünk a töltelékre, végül ismét piskóta következik. A tetejére a máz kerül: 25 dkg porcukrot, 3 kanál citromlét, 2 kanál meggylét jól kikeverünk hidegen, majd a sütire kenjük. Megvárjuk, míg megszilárdul, majd szeleteljük és tálaljuk.

Mézes zserbó

Hozzávalók:

A tésztához:

50 dkg liszt, 2 tojás, 4 evőkanál tejföl, 4 evőkanál olvasztott méz, 1 kiskanál szódabikarbóna, 15 dkg porcukor, csokoládémáz

Töltelékhez:

2 tojás, 20 dkg porcukor, 2 evőkanál liszt, 4 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor, 20 dkg vaj

Elkészítés:

A lisztet a tojással, tejfellel, a mézzel, a szódabikarbónával és a cukorral jól összegyúrjuk, majd ötfelé osztjuk. Vékony lapokra nyújtjuk és kizsírozott, lisztezett tepsiben kisütjük. Elkészítjük a tölteléket: 2 tojás sárgáját 2 evőkanál cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a tejet, a vaníliás cukrot, jól elkeverjük, és sűrű péppé főzzük. A vajat és a maradék cukrot habosra keverjük, és hozzáadjuk a péphez. Hagyjuk kihűlni, majd megkenjük vele a lapokat, és így egymásra rakjuk. Csokoládémázzal (1 tortabevonót felolvasztunk gőz felett kb. 8 dkg margarinnal) bevonjuk, és legalább egy napig állni hagyjuk, hogy a tészta megpuhuljon.

 

 

Linzer dióval megszórva

Hozzávalók:

40 dkg liszt, 1 sütőpor, 20 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja, fél citrom leve, 2 csomag

vaníliás cukor, 2 db egész tojás, 24 dkg margarin + egy pici a tepsik kikenéséhez, (tetejére: porcukor, dió igény szerint), lekvár a darabok összeragasztásához.

 

Elkészítés:

A tésztához valókat egy nagy tálba tesszük, a hideg margarint darabkákra

vágjuk, és úgy adjuk hozzá. A hozzávalókat összemorzsoljuk (jobb morzsolni, mint gyúrni, a tészta jobb, omlósabb lesz.) Egy gyúródeszkán nyújtófával kb. 3 mm vastagra nyújtjuk,

majd szaggatóval kiszaggatjuk úgy, hogy éppen annyi lyukas legyen, mint rendes. Ha

diósra szeretnénk készíteni, a felső korongokat megkenjük felvert tojással, majd vágott

dióreszelékbe belehempergetjük. Vajazott, lisztezett gyúródeszkára tesszük a linzereket és

langyos sütőben megsütjük őket. Ha megsült, és kihűlt, lekvárral összeragasztunk egy aljat és

egy tetejét, porcukorral meghintve tálalhatjuk. Általában csak másnapra puhul meg a levegő

páratartalmánál fogva. Sokáig eláll.

Jó étvágyat!

 

Keksztekercs

Hozzávalók:

25 dkg háztartási keksz, 15 dkg porcukor, 10 dkg vaj, 2 evőkanál kakaó, kb. 1 dl tej Krém: 15 dkg rama margarin, 10 dkg porcukor - habosra keverve

Elkészítés:

Őröld meg vagy törd össze a kekszet, majd add hozzá a cukrot, a vajat és a kakaót. Keverd jól össze, és adj hozzá annyi tejet, amennyit felvesz (kb. 1 dl). Pihentesd 30 percig, utána porcukrozott gyúródeszkán sodord ki. A kinyújtott tekercset megkenjük a margarinos krémmel, majd feltekerjük szorosan. Hűtőben alufóliába tekerve dermedésig hagyjuk, majd utána szeleteljük

 

Duplán almás torta

 

2009. 05. 28.

Duplán almás torta

Hozzávalók a tésztához:

25 dkg finomliszt

15 dkg porcukor,késhegynyi őrölt fahéj

fél citrom reszelt héja

15 dkg Rama sütőmargarin

1 tojássárgája

A töltelékhez:

1,3 kg zamatos alma

25 dkg kristálycukor

1 mokkáskanál őrölt fahéj

5 dkg mazsola

2 csomag főzni való,vaníliaízű pudingpor

2 dl hideg víz

A forma kikenéséhez:

2 dkg Rama sütőmargarin

A tetejére:

70 dkg zamatos alma

fél citrom leve

2 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

A tésztához a lisztet a porcukorral,a fahéjjal és a citromhéjjal összeforgatjuk.A margarinnal elmorzsoljuk,majd a tojássárgájával összedolgozzuk.Akkor jó,ha közepesen kemény,jól kezelhető tészta lesz belőle.Egy 30 cm átmérőjű,alacsony peremű tortaformát margarinnal kikenünk,és a tésztával kibélelünk.

Az összes almát meghámozzuk,kicsumázzuk.A töltelékhez való mennyiséget nagy lyukú reszelőn lereszeljük,egy lábasba rakjuk.A cukorral ízesítjük,a fahéjjal fűszerezzük,a mazsolával gazdagítjuk.Kevergetve kb. 10 perc alatt jó puhára főzzük.A pudingport 2 dl hideg vízben simára keverjük,az almára öntjük,kevergetve 1 - 2 percig főzzük.Jó sűrű,de azért kenhető massza lesz belőle,amelyet a tésztán elsimítunk.

A maradék hámozott almát vékony szeletekre vágjuk,és a torta tetejét szépen kirakjuk vele.A citromlével meglocsoljuk,a vaníliás cukorral meghintjük.Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit nagyobb lánggal 190 °C,légkeveréses sütőben 170 °C kb. 35 percig sütjük.Csak az után szeleteljük fel,hogy kihűlt.

Kókuszuszos-kakaós kocka

2009. 05. 28.

Kókuszos - kakaós kocka

Hozzávalók a tésztához:

10 dkg étcsokoládé

20 dkg Rama sütőmargarin

3 evőkanál keserű kakaópor

3 tojás

15 dkg kristálycukor

1 kiskanál sütőpor

15 dkg finomliszt

A tepsi kikenéshez:

Rama sütőmargarin,finomliszt

A krémhez:

25 dkg mascarpone

5 evőkanál kristálycukor

5 evőkanál kókuszreszelék

2 evőkanál finomliszt

1 tojás

Elkészítés:

A csokoládét a margarinnal együtt lábasban kevergetve fölolvasztjuk,azután a kakaóport is hozzáadjuk.Egy tálban a tojást a cukorral jó habosra keverjük ez elektromos habverővel,maximális fokozaton 3 - 4 perc.A csokis margarint és a sütőporral összeforgatott lisztet hozzáadjuk.

Egy közepes méretű 30 × 20 cm - es tepsit margarinnal kikenünk,meglisztezzük,azután a masszát belesimítjuk.A krémhez valókat összekeverjük,majd a csokoládés tésztán óvatosan elkenegetjük.

Előmelegített sütőben,közepes lánggal 180 °C,légkeveréses sütőben 165 °C.Kb. 35 perc alatt megsütjük.

Tiramisu torta

2008. 10. 01.

Tiramisu torta

Hozzávalók a tésztához:

3 db tojás

A töltelékhez:

60 ml kávé

Elkészítés:

A tojássárgákat a sót és a cukort habosra keverjük.Hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket.Az étkezési keményítővel és a sütőporral elkeverjük a lisztet és a tojásos masszához adjuk,lazán átkeverjük,hogy a tojáshab nehogy összetörjön.A tésztát sütőpapírral kibélelt 26 cm átmérőjű tortaformába öntjük,tetejét elsimítjuk és 180-200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.hagyjuk kihűlni a formában és lehetőleg másnap vízszintesen kettévágjuk.A töltelékhez a kávét 3 ek. amarettoval elkeverjük.A mascarpone sajtot,a túrót,a cukrot és a maradék amarettot simára keverjük.A zselatint 3 ek. vízbe beáztatjuk,majd alacsony hőfokon addig melegítjük,míg teljesen elolvad.Egy kevés mascarpone krémet adunk a zselatinhoz és alaposan elkeverjük.Ezt a masszát hozzáadjuk a maradék mascarpone krémhez,ismét jól elkeverjük és hideg helyre tesszük.A tejszínt a vaníliás cukorral felkeverjük és amint a massza dermedni kezd,hozzákeverjük.Az alsó tésztalapot tányérra helyezzük és a sütőforma karikáját köré tesszük.4-5 evőkanál krémet teszünk a tésztára,befedjük a másik tortalappal amit meglocsolunk az amarettos kávével..A maradék krémet ennek a tetejére helyezzük,elsimítjuk és vastagon megszórjuk a kakaóporral.


1 csipet só
90 g cukor
50 g liszt
40 g étkezési keményítő
1/2 tk. sütőpor
75 ml amaretto likör
500 g mascarpone krémsajt
250 g túró
50 g cukor
1/2 tasak színtelen zselatin
250 ml tejszín
1 cs. vaníliás cukor
kakaó

 

 

Hírek

  • Blogunk
    2010-11-12 15:02:05

    Megnyílt a blogunk a www.flashgirls.blogger.hu címen.

  • Új tag!
    2010-11-12 14:52:27

    Nemrég új tag csatlakozott a Flashgirls-höz,Dóri.

    Szeretettel köszöntjük Őt!

  • Flashgirls tagság!
    2010-10-25 18:23:55

    Flashgirls tagság!

    Lépj be közénk és legyél Te is Flashgirl!

    A továbbiakért és hogy hogyan léphetsz be hozzánk nézd meg a Tagság címszó alatt lévőket.

Szavazás

Hogy tetszik a honlap? Szavazz!
Rossz
Rémes
Elmegy
Nagyon jó

Asztali nézet